Kollum watersportdorp!

Toeristisch

Kollum is een dorp met een rijke geschiedenis. Lang had het een open zeeverbinding en een bedrijvige haven. Ook na de bouw van een schutsluis bij Dokkumer Nieuwe Zijlen in 1793 hield het die functie. Pas in de loop van de 20e eeuw verdwenen de beroepsschepen en verloor de haven haar betekenis. Toen ontwikkelde het zich verder tot een dorp met een centrumfunctie voor de regio. Lees hier meer!

Kollum is gelegen in een fraai, open landschap. Het dorp heeft de beschikking over veel voorzieningen. Een goed vertegenwoordigde middenstand is op loopafstand bereikbaar. Tal van bezienswaardigheden waaronder een oudheidkamer en monumentale gebouwen zijn het bekijken waard. Aan de noordzijde bevindt zich een poldermolen die op gezette tijden bezichtigd kan worden. Kollum kent een aantal jaarlijks terugkerende activiteiten. In het dorp is fiets- en waterfietsverhuur aanwezig, ideaal om onze omgeving verder te ontdekken. Wilt u meer weten, klik hier! De plaatsnaam Kollum is overigens ook bekend door de Kollumer kaas. Een romige, rauwemelkse en pittige kaassoort.

In 2011 spraken de gemeente Kollumerland c.a. en de watersportvereniging de ambitie uit van Kollum een echt watersportdorp te maken. In de jaren erna zijn de waterverbindingen verbeterd en tal van aanpassingen gedaan. Zo werden enkele bruggen in het dorp opgehoogd naar 3 meter doorvaarthoogte. Rondom Kollum zijn mooie fietstochten te maken door het prachtig afwisselende landschap op de rand van het zand- en kleigebied. In de directe omgeving zijn tal van interessante bezienswaardigheden en een aantal (streek)musea. Lees hier meer!

Voor info over Kollum kijk ook op deze pagina’s:

Beleef Kollum

Kollum, erop uit

Technische hulp

Mocht u technische hulp nodig hebben dan kan ze bij verschillende bedrijven in het dorp hulp gevonden worden. Voor assistentie van buiten het dorp kijk hier!

Enkele nuttige links van watersportbedrijven in ons dorp:

Jachtwerf Waddeninzicht

LBB buitenboordmotoren

Henstra Watersport

Voorzieningen

Kollum heeft een aantal belangrijke voorzieningen in huis. Kijk voor meer informatie op onze Veelgestelde Vragen-pagina (klik!).

Scroll naar boven