Watersportvereniging Kollum

Watersportvereniging Kollum werd in 1969 opgericht. Ze heeft ruim 150 leden waarvan het grootste deel uit het dorp zelf komt. De gunstige ligging en de aanwezige voorzieningen van de jachthaven hebben echter aantrekkingskracht op bootbezitters uit de wijde omtrek. Alle belangrijke verenigingstaken worden door leden verricht. Door middel van een aantal vaste activiteiten wordt geprobeerd de onderlinge binding te vergroten.

De vereniging heeft het een bestuur dat momenteel uit 7 personen bestaat (lees hier meer – klik!). Natuurlijk heeft de ledenvergadering de uiteindelijke beslissingsbevoegdheid over alle belangrijke zaken. Deze wordt normaal een keer per jaar in april gehouden. Belangrijk is de nauwe samenwerking met de gemeente NoardEast Fryslân.

De wsv Kollum heeft de beschikking over een jachthaven, een modern havengebouw en een berging. Over de faciliteiten in de haven kunt u hier meer lezen. De ruime parkeerplaats aan het water wordt ’s winters gebruikt voor de stalling van boten. Leden die daarvan gebruik maken betalen een kleine meerprijs op de contributie. Onderaan de pagina kunt u het formulier vinden. In het voorjaar gaan de gestalde boten gezamenlijk weer in het water. Voor het takelwerk wordt in april en oktober een hijskraan van een extern bedrijf gehuurd. Ook leden zonder box kunnen hiervan gebruik maken.

U kunt onze vereniging ook op Facebook volgen. Klik hier!

Lidmaatschap / ligplaats
  • Alle leden betalen een vast bedrag aan contributie. Wordt een box gehuurd, dan is het extra verschuldigde bedrag afhankelijk van de grootte van de box. Lees er meer over op de pagina Aanmelding lid. Beide bedragen worden ieder jaar op de ledenvergadering vastgesteld.
  • Het inschrijfformulier is onder het kopje Vereniging te downloaden of klik hier op het Inschrijfformulier nieuwe Leden 2021. Aanmelding het liefst pas na overleg met de havenmeester.
  • Voor het opzeggen van een box kunt u bellen met de havenmeester of het daarvoor bestemde formulier (klik!) mailen.
  • Voor informatie over een ligplaats en eventuele andere vragen kunt u contact opnemen met de havenmeester via de contactknop hieronder.
Uit het water takelen november 2023

Op zaterdag 4 november kunnen de boten weer uit het water worden getakeld. Het formulier voor deelname kunt u ophalen door op deze link te klikken: formulier takelen november 2023.

Altijd weer een fijn/triest moment... aan het begin/einde van het seizoen worden boten in/uit het water getild.
Scroll naar boven